För patienter

Här finns information för dig som är patient, och för dig som vill veta mer om vården hos oss på Angereds Närsjukhus. Du kan läsa om våra mottagningar, vad du ska tänka på inför ditt besök hos oss och vilka rättigheter du har som patient. I menyn till vänster hittar du information om allt detta.

Söka vård hos Angereds Närsjukhus

Angereds Närsjukhus är ett specialistsjukhus. Det innebär att du behöver ha en remiss eller en egenremiss för att söka vård hos oss. Vi har alltså inga mottagningar med akutsjukvård på sjukhuset.

Om du vill komma till någon av våra mottagningar kan du vända dig till din vårdcentral. Läkaren där kan bedöma ditt tillstånd och sedan skriva en remiss till den mottagning som kan ge dig vård för dina besvär.

Du kan även skriva en egen vårdbegäran, en så kallad egenremiss. Hur du skriver en egenremiss kan du läsa om under fliken Remiss och egenremiss i menyn. Där finner du även formulär att fylla i för egenremisserna.

När vi har fått en remiss eller en egenremiss, bedömer vi vad det är vi kan hjälpa dig med och skickar sedan ett svar till dig.

Välkommen till oss!

Vid akut sjukdom

Om du blir akut sjuk och inte kan vänta på en behandling ska du åka till en akutmottagning. Om du behöver en ambulans – ring 112.

Om du har frågor och vill ha hjälp med att hitta rätt vård kan du ringa för rådgivning till telefonnummer 1177.  

Vill du hitta information om sjukdomar, undersökningar och behandlingar, kan du gå in på 1177 Vårdguiden. Där finns information både på svenska och på andra språk. 

Vill du hålla kontakt med oss via internet? I så fall kan du använda 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Det kostar ingenting och du kan använda dem för att: 

  • avboka eller omboka ett besök 
  • begära intyg samt beställa blanketter eller journalkopior 
  • förnya dina recept
  • Skriva en egenremiss (egen vårdbegäran)

För att skaffa ett konto för e-tjänsterna kan du gå in på 1177.se och läsa mer där, eller be om hjälp på din mottagning.  

Jonathan Neselrot

T.f. Kommunikationschef
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-04-04 18:22