För dig som är patient

Välkommen till Angereds Närsjukhus

När du kommer till Angereds Närsjukhus är det några saker som kan vara bra att känna till. Här har vi samlat den viktigaste informationen för dig som är patient eller besökare på Angereds Närsjukhus. Vill du läsa mer om dina rättigheter som patient, klicka här.

Om du som patient eller anhörig har synpunkter eller klagomål på Angereds Närsjukhus, klicka här.

Öppettider

Angereds Närsjukhus har öppet måndagar till fredagar kl. 08.00-16.00.

Du kan söka till oss med egenremiss

Angereds Närsjukhus är ett specialistsjukhus och hit kommer du efter att ha fått en remiss från din vårdcentral, eller genom en egenremiss. Blankett för egenremiss hittar du här intill. Fyll i blanketten och skicka in den till: Angereds Närsjukhus, Box 63, 424 22 Angered. Vi bedömer din remiss och återkommer till dig.

Betalning av patientavgift

Betalning av patientavgift sker med betalkort eller faktura.

Kvalitet och säkerhet i vården

Läs Angereds Närsjukhus patientsäkerhetsberättelse för 2013

 

 

Vid akut sjukdom - 112

Om du blir akut sjuk och inte kan vänta på behandling måste du åka till en akutmottagning. Om du behöver en ambulans - ring 112. På Östra sjukhus finns det en akutmottagning för vuxna och en för barn. De har öppet hela dygnet. Du behöver inte ringa innan du kommer.

Råd om vård - 1177

Om du behöver råd om vård dagtid kan du ringa 1177 Vårdguiden på kortnummer 1177 eller gå in på 1177.se. Webbplatsen innehåller information om sjukdomar, undersökningar, behandlingar och egenvård. Det finns också information på flera olika språk.

uiqt|wBrwpivvi5{|mqmzH%vozmoqwv5{mrwpivvi5{|mqmzH%vozmoqwv5{muiqt|wBrwpivvi5{|mqmzH%vozmoqwv5{mrwpivvi5{|mqmzH%vozmoqwv5{muiqt|wBiv{H%vozmoqwv5{miv{H%vozmoqwv5{m