Barn- och ungdomsspecialistcentrum

Barn- och ungdomsspecialistcentrum är en specialistmottagning för barn och ungdomar mellan 0 - 18 år. Vi behandlar även barn och ungdomar med misstänkt neuropsykiatriska tillstånd.

 

Vård på remiss

Hit kommer man oftast på remiss från sin vårdcentral. Men du kan också söka på egen hand. Det gör du genom att fylla i en så kallad egenremiss. Detta kan du läsa mer om i högerkolumnen.

Välkommen till oss!

Verksamheten leds av verksamhetschef Lars Gelander, du når honom på    

Kontakt

Angereds Torg 14, plan 3
Tel. 031-332 67 00
Öppettider: vardagar 08:00-16:00

Du kan också kontakta oss via webben, klicka här för att kontakta din mottagning via Mina Vårdkontakter.

 

Du kan söka till oss på egenremiss

Förutom att du kan komma till oss genom remiss från din läkare på vårdcentralen kan du också söka till oss med en egenremiss. Blankett för egenremiss hittar du under Kontakta oss.

Om du inte har tillgång till skrivare kan vi skicka hem en egenremiss till dig. Du kan också besöka oss på Angereds Närsjukhus och fylla i en på plats. Ring oss på 031- 332 67 00 för mer information.

 

Flyktingbarnteamet

Flyktingbarnteamet består av barnläkare, sjuksköterska, psykolog, socionom och sekreterare.

Verksamheten drivs i samarbete mellan Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Barn- och ungdomspsykiatrin och Barn- och ungdomsmedicin i Gamlestaden. Vi tar emot barn från hela Göteborgs mellan 0-18 år. Läs mer om Flyktingbarnteamet här.

 

Om barns möjligheter och rättigheter

Här kan du läsa om barns rättigheter och Västra Götalands arbete med barns rättigheter. 

Stadsdelsförvaltningen Angered har samlat information om vad kommunen kan erbjuda barnfamiljer som bor i Angered. Föräldraguiden

 

uiqt|wBtiz{5omtivlmzH%vozmoqwv5{mtiz{5omtivlmzH%vozmoqwv5{muiqt|wBrwpivvi5{|mqmzH%vozmoqwv5{mrwpivvi5{|mqmzH%vozmoqwv5{muiqt|wBjrwzv5{swoH%vozmoqwv5{mjrwzv5{swoH%vozmoqwv5{muiqt|wBiv{H%vozmoqwv5{miv{H%vozmoqwv5{m