Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Cykla! • Nordöstra Göteborg

Symbol för Cykla Nordöstra Göteborg. Person med cykelhjälm.

Vill du lära dig cykla? Eller få hjälp med att känna dig trygg på cykeln?  Vill du åka på cykelutflykter och lära dig mer om trafikregler? Häng med på våra cykelkurser för vuxna!

Cykla! • Nordöstra Göteborg erbjuder två kurser per termin. Tio deltagare träffas vid tio tillfällen (tre gånger per vecka) för att lära sig cykla och få grundläggande kunskap om trafikvett och trafikregler.

Kurserna startar vår och tidig höst. 

Cykelutflykter

Vid våra cykelutflykter skapar vi bekantskaper, lär vi oss att hitta i närområdet och att bli trygga cyklister tillsammans.

FixaCykel

FixaCykel är en kurs på sex tillfällen (tre timmar per gång), där varje deltagare får en begagnad cykel. Med stöd av cykelreparatör/handledare lär sig deltagarna att laga och underhålla sin cykel. Efter kursens slut får deltagarna ta med sin cykel hem, tillsammans med en hjälm, lampor och lås. På så vis främjar vi såväl återbruk av cyklar som stärker gemenskapen i området!

Är du vuxen och vill lära dig att cykla? Eller vill du bli handledare eller volontär? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Du hittar kontaktinformation längst ned på sidan.

Kontakt

Fabienne Roux, regional projektledare för Frihet på cykel, Cykelfrämjandet. 
E-post: fabienne.roux@cykelframjandet.se

Rapport

Undersökning om cykelskolor visar cykelns betydelse för hållbara samhällen

Roux F., Magnusson M., Hallmyr M. (2022). Cykelskolor för hållbara samhällen: en enkätundersökning med deltagare i cykelskolor i nordöstra Göteborg (En rapport från Folkhälsoenheten Sjukhusen i väster). Trollhättan: Angereds närsjukhus/Sjukhusen i väster.


Senast uppdaterad: 2023-09-18 15:36