Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Neurologimottagning

Neurologimottagningen utreder och behandlar vuxna personer med neurologiska sjukdomar, som exempelvis: Parkinsons sjukdom, multipel skleros (MS) och epilepsi.

På Neurologimottagningen behandlas vuxna patienter. Om du söker specialistvård för barn och unga kan du vända dig till våra mottagningar Specialistcentrum Barn och Unga Gamlestaden eller Specialistcentrum Barn och Unga Angered.

Hos  oss arbetar flera olika yrkeskategorier, som till exempel specialistläkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Vi har även personal som är utbildad i tobaksavvänjning, som kan stödja dig som vill sluta röka

Neurologopedi

Neurologimottagningen har även en verksamhet inom neurologopedi. Här behandlar vi personer som har språk-, tal- och sväljsvårigheter på grund av en neurologisk skada eller sjukdom. Det kan var svårigheter som exempelvis beror på: stroke, Parkinsons sjukdom, multipel skleros (MS) eller cancer. 

Behandling

Vi erbjuder olika typer av behandlingspaket.

När du kommer till oss gör vi först en utredning för att se vilken typ av stöd just du behöver. Du kan få behandling både individuellt eller i grupp. Tillsammans med dig sätter vi upp mål för behandlingen.

Efter behandlingen stämmer vi av med dig att vi nått målen och gör en bedömning kring om du behöver ytterligare behandling. Vid behov kan vi också remittera dig till andra mottagningar på Angereds Närsjukhus, eller till något annat sjukhus.

Utbildning

För att behandlingen ska bli så bra som möjligt är det viktigt med ett nära och gott samarbete med dina närstående. Därför erbjuder vi även dem stöd och rådgivande samtal, samtalspartnerträning eller närståendeutbildning.
Parkinsonpatienter har även möjlighet att delta i en personcentrerad patientutbildning för att lära sig mer om sin sjukdom.

LSVT

På mottagningen har vi behörighet att utföra behandlingar enligt LSVT®-konceptet (Lee Silverman Voice Treatment). LSVT är en högintensiv röstterapi, som är specialanpassad för röstproblem som kan uppstå vid Parkinsons sjukdom. LSVT® LOUD är en välbeprövad behandlingsmetod med stort vetenskapligt stöd i ett flertal studier. 

Konceptet innebär en intensiv behandling med sammanlagt fyra mötestillfällen per vecka i fyra veckor, samt uppföljningsbesök efter sex månader. Vid behov följs behandlingen upp med jämna mellanrum.

För personal på boende eller assistansbolag

För personal på boenden eller för assistansbolag finns också möjlighet att köpa in skräddarsydda utbildningspaket eller handledning för personal, rörande hur man bäst kan stötta personer med afasi eller ge bästa möjliga hjälp vid sväljsvårigheter.

Söka vård hos oss

För att komma till oss behöver du ha en remiss. Du kan få en remiss från läkare på vårdcentral. Du kan även skriva en egen vårdbegäran, en så kallad egenremiss. Hur du skriver en egenremiss kan du läsa om under Remiss och egenremiss, där du även hittar blanketter att fylla i.

När vi har fått en remiss, bedömer vi vad det är vi kan hjälpa dig med och skickar sedan ett svar till dig.

 • Dietistmottagning: 031–332 69 03
 • Hjärt- och diabetesmottagning: 031 – 332 69 04
 • Logopedimottagning: 031 – 332 69 03
 • Lungmottagning: 031 – 332 69 05
 • Neurologimottagning: 031 – 332 69 06
 • Psykiatrimottagning: 031 – 332 69 08
 • Smärtmottagning: 031 – 332 69 03

Lämna ett meddelande, så ringer vi dig tillbaka så snart vi kan.

Neurologimottagning ANS

En film där du lär känna neurologimottagningen på Angereds Närsjukhus, och hur och vem de kan hjälpa.

Logoped - Vad är det?

.

Undrar du vad logopeder gör egentligen? Eller vad en logoped är helt enkelt? I vår nya film Logoped - Vad är det (4:10 min) berättar några av våra logopeder om sitt arbete och hur de kan hjälpa 

Inför ditt besök på Angereds Närsjukhus

Under fliken Inför ditt besök hos oss kan du läsa om vad du ska tänka på, och ta med dig, till besöket.

Om du har frågor eller vill omboka en tid, kan du ringa oss på vårt växelnummer: 031-332 67 00 eller kontakta oss via 1177 Vårdguiden.

Du kan också ringa direkt till din mottagning. Du hittar telefonnummer till alla våra mottagningar på vår kontaktsida.

Vid akut sjukdom

Om du blir akut sjuk och inte kan vänta på en behandling ska du åka till en akutmottagning. Om du behöver en ambulans – ring 112.

Om du har frågor och vill ha hjälp med att hitta rätt vård kan du ringa för rådgivning till telefonnummer 1177.  

Vill du hitta information om sjukdomar, undersökningar och behandlingar, kan du gå in på 1177 Vårdguiden. Där finns information både på svenska och på andra språk. 

Vill du hålla kontakt med oss via internet? I så fall kan du använda 1177 Vårdguidens e-tjänster

Det kostar ingenting och du kan använda tjänsten till exempel för att: 

 • avboka eller omboka ett besök 
 • begära intyg samt beställa blanketter eller journalkopior 
 • förnya dina recept, se vilka läkemedel du har, eller hur många uttag du har kvar
 • se hur långt du har kvar till frikort
 • skriva en egenremiss (egen vårdbegäran)

För att skaffa ett konto för e-tjänsterna kan du gå in på 1177.se och läsa mer där, eller be om hjälp på din mottagning. 

Växel:

Telefon: 031-332 67 00
E-post: ans@vgregion.se

Öppettider:

Vardagar: 06:45-17.00

Se respektive mottagning för specifika öppettider.

Besöksadress:

Halmtorget 1
Bredvid buss- och spårvagnshållplats Angered Centrum.

Vägbeskrivning (PDF)

Parkering:

Det finns en parkeringsplats framför sjukhuset. Parkering är gratis i en (1) timma, men även för gratisparkering krävs biljett. Du kan hämta biljett i automaten eller använda appen. 

Kollektivtrafik:

Med kollektivtrafik kan du åka spårvagn 4, 8, 9 eller ett flertal bussar till hållplats Angered Centrum. Du ser sjukhusbyggnaden från hållplatsen. Se Västtrafik för tidtabeller. 

Postadress:

Angereds Närsjukhus 
Box 63
424 22 Angered

Marie Gardtman

Verksamhetschef Medicin- och psykiatriverksamhet & t.f. Verksamhetschef Medicinsk service
Telefonnummer

Helene Engberg

Vårdenhetschef Medicin- och psykiatriverksamhet
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2019-08-29 13:27