Inför ditt besök hos oss

Här finner du information om det du behöver veta inför ditt besök hos oss.

Detta behöver du ta med dig till besöket

Ta alltid med dig:

• Fotolegitimation

Om du har något av följande ska du även ta med dig:

• LMA-kort
  • Högkostnadskort
  • Frikort
  • Medicinlista

Att tänka på

Tänk på att inte ta på dig parfym och starka dofter när du besöker oss, eftersom många är allergiska mot det. Detta gäller även tobaksrök, därför är det inte tillåtet att röka på sjukhusområdet eller vid sjukhusentrén.

Betalning

När du kommer hit anmäler du dig i receptionen. Där kan du betala för ditt besök med kort eller kontant, eller med en faktura som du får hemskickad.

För barn och unga under 20 år kostar det ingenting. Om du är över 20 år varierar kostnaden för ditt besök beroende på vilken typ av vård det är du söker. Du hittar prislistan med mer information om detta längst ner på denna sidan.

Om du inte kan komma

Kan du inte komma till besöket vill vi ge tiden till någon annan. Därför är det viktigt att du bokar om tiden senast 24 timmar innan du skulle kommit hit. Om mottagningen är stängd när du ringer går det bra att lämna återbud direkt på vår telefonsvarare.

Om du avbokar dit besök för sent eller inte dyker upp, kommer du att få en faktura med den avgift som du skulle ha betalat för besöket. Detta gäller även för kostnadsfria besök, då du får betala en avgift på 100 kr.

Tolk

Om du har ett annat hemspråk än svenska, har du rätt att ha en tolk med vid ditt besök. Det kostar ingenting. Du kan ringa till mottagningen för att få hjälp med att boka en tolk för ditt besök. I fliken Tolkning här till vänster finns mer information.

1177 Att förbereda barn för besök i vården

Undersökningar och behandlingar i vården brukar gå bättre om både barnet och du är förberedda. Förbered först dig själv och sedan ditt barn. På 1177 får du råd om hur ni kan göra.

Inför din operation

Inför din operation behöver du förbereda dig noga. Informationsbladet här nedan beskriver hur du ska förbereda dig, och finns på flera olika språk.

Följ varje punkt noga - annars kan operationen ställas in.

Om du har frågor och vill ha hjälp med att hitta rätt vård kan du ringa för rådgivning till telefonnummer 1177.

Vill du hitta information om sjukdomar, undersökningar och behandlingar, kan du gå in på 1177 Vårdguiden. Där finns information både på svenska och på andra språk.

Vill du hålla kontakt med oss via internet? I så fall kan du använda 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Det kostar ingenting och du kan använda dem för att:

• avboka eller omboka ett besök
  • begära intyg samt beställa blanketter eller journalkopior
  • förnya dina recept
  • Skriva en egenremiss (egen vårdbegäran)

För att skaffa ett konto för e-tjänsterna kan du gå in på 1177.se och läsa mer där, eller be om hjälp på din mottagning.

E-post: E-postadress

Vardagar: 07.00-17.00

Se respektive mottagning för specifika öppettider.

Halmtorget 1
Bredvid buss- och spårvagnshållplatsen
Angereds centrum.

Vägbeskrivning (PDF)

Postadress:

Angereds Närsjukhus
424 22 Angered

Psykiatrimottagningen:

Angereds Torg 5B

Gå in på gården. Där hittar du vår entré.

Vägbeskrivning (PDF)

E-post: E-postadress

Gamlestadsvägen 2-4  Hus B2
(Gamlestadens fabriker)

Vägbeskrivning (PDF)

Vardagar: 07.00-17.00

Angereds Torg 5B
Gå in på gården. Där hittar du vår entré.

Vägbeskrivning (PDF)

Mån: 10.30 - 16.00
Tis-Ons: 08.30 - 16.00
Tor: 08.30 - 17.30
Fre: 08.30 - 15.30

Drop in: Måndag 13-15 och torsdag 15-17

Stängt

25-26 september
25-26 oktober

Ingen drop-in 19 oktober.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:22