Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Digitala vårdmöten

Ett digitalt vårdmöte fungerar precis som ett vanligt besök, med skillnaden att du inte behöver åka till mottagningen för att träffa din vårdgivare, utan kan göra det via ett videosamtal på din mobil, surfplatta eller dator.

Vill du ses i ett digitalt vårdmöte?

Många av våra mottagningar erbjuder nu digitala vårdmöten. Kontakta din mottagning och berätta att du är intresserad av digitala vårdmöten. Din vårdgivare gör en bedömning om ett digitalt vårdmöte kan ersätta ditt besök på sjukhuset.

För att genomföra ett digitalt vårdmöte behöver du följande

  • mobiltelefon, surfplatta eller dator med tillgång till kamera
  • internet med bra uppkoppling
  • en lugn avskild plats där du inte riskerar att bli störd av någon eller något
  • headset rekommenderas för bästa ljud

Om du använder dator:

Så här gör du för att ansluta till ett möte

Ladda ner appen - Ladda ner och installera appen ”Mitt Vårdmöte” från Google play eller App Store. Om du har fått en kallelse via sms som innehåller en länk kan du logga in direkt.

Logga in - Starta appen och klicka på ”Mina sidor” och ”Logga in” med mobilt BankID. Första gången du loggar in får du acceptera användarvillkoren och du kan läsa om integritetspolicy i appen Mitt vårdmöte. Acceptera åtkomst till din kamera. 

Välj mottagning - När du loggar in nästa gång kommer appen ihåg vilken mottagning du valt.

Genomför möte - När det är dags för ditt möte trycker du på knappen "Gå till besök". Det fungerar tidigast 15 minuter före mötet. Invänta samtal/påringning från din vårdgivare.

Instruktionsfilm för hur du ansluter till ett förbokat möte

Instruktion Mitt vårdmöte

Boka ett digitalt vårdmöte

Så här gör du om din mottagning har tider som du kan boka för ett digitalt vårdmöte via appen Mitt vårdmöte.

Instruktionsfilm för hur du bokar besök

Om du har problem med anslutningen till mötet

Om du har problem med anslutningen till mötet, prova följande åtgärder:

  •  gå ur appen och starta om appen
  •  söka dig till en plats för bättre mottagning
  •  ansluta dig till ett stabilt Wi-Fi-nätverk eller använda mobildata (3G-4G nät)

Sms-påminnelser

Du kommer att få sms-påminnelser om att du har ett bokat videomöte.

OBS! Om du angett att du vill ha sms-påminnelser till övriga besök på sjukhuset kan du bortse från dessa sms-påminnelser när du har ett bokat digitalt vårdmöte.

Betalning 

Ett digitalt besök kostar för dig som patient inte mer än ett fysiskt besök, högkostnadsskydd gäller även här. Betalning för digitala vårdmötet sker med faktura. Är du under 20 år är mötet avgiftsfritt.

Återbud

Om du inte kan genomföra det digitala vårdmötet ska du lämna återbud senast 24 timmar före den avtalade tiden till din mottagning. Du får betala ordinarie patientavgift om du inte avbokar det digitala vårdmötet i tid. Frikort gäller inte som betalning för uteblivet digitalt vårdmöte.

Senast uppdaterad: 2023-01-30 15:25