Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Remiss och egenremiss

Hand med penna som fyller i blankett.

För att söka specialistvård behöver du antingen ha en remiss från läkare eller skriva en egen vårdbegäran, en så kallad egenremiss.

Remiss

En remiss är skriven av vårdpersonal, oftast av en läkare på exempelvis en vårdcentral. I remissen skriver läkaren om patientens besvär, och skickar remissen till den mottagning som patienten behöver komma till för att få rätt vård och behandling.

Är du vårdpersonal? Se sidan för remissanvisningar.

Så skriver du en egenremiss

En egenremiss är skriven av patienten själv eller av en anhörig till patienten. Den bedöms på samma sätt som en remiss från vårdpersonal. Mottagningen avgör vilken vård du kan få. Det betyder att du kan hänvisas till din vårdcentral eller till egenvård. 

Här nedan hittar du blanketter för egenremisser.  Välj den blankett vars mottagning du vill söka vård hos. I blanketten fyller du i dina personuppgifter och beskriver de besvär som du söker vård för. 

Om du behöver hjälp med din egenremiss kan du komma till oss. Personal i sjukhusets reception hjälper dig. Om du inte har tillgång till en skrivare för att skriva ut blanketten kan du ringa till receptionen så skickar vi hem en egenremiss till dig.

Telefon till receptionen: 031-332 67 00

Lämna remissen i receptionen hos oss eller skicka den till:
Angereds Närsjukhus 
Box 63
424 22 Angered

Digital egenremiss

Till vissa av våra mottagningar kan du skriva din egenremiss via 1177:s e-tjänster. 

Logga in på 1177:s e-tjänster för att fylla i din egenremiss där.


Senast uppdaterad: 2023-01-12 11:42