Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

FoUU - Forskning, utveckling, utbildning

ANS FoUU (forskning, utveckling, utbildning) finns och arbetar för att genom forskning, utveckling, och utbildning kvalitetssäkra den hälso- och sjukvård som ANS erbjuder.

 Detta är ett krav enligt hälso- och sjukvårdslagen (hälso- och sjukvårdslag (1982:763), 31 §).

Att kvalitetssäkra hälso- och sjukvården innebär, enligt Socialstyrelsen, att säkra att sjukhuset lever upp till krav och mål som finns enligt lagar och andra föreskrifter, till exempel hälso- och sjukvårdslagen eller patientlagen.

Detta gör vi bland annat genom att skapa ny kunskap och därigenom nya lösningar på utmaningar och behov som identifierats inom våra verksamheter och i nordöstra Göteborg.

Angereds Närsjukhus har som uppdrag att utvecklas till ett centrum för forskning och utveckling inom närsjukvård i ett mångkulturellt samhälle, och därigenom verka för jämlik vård. FoUU-arbetet ska vara till gagn för patienter, befolkning, yrkesverksamma i Nordost, och medarbetarna vid Angereds Närsjukhus. 

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jonas Hermansson

Forskningschef, Forsknings- och utvecklingsenheten
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-02-21 11:05