Tillgänglighetsredogörelse
Sjukhusen i väster/Västra Götalandsregionen står bakom den här webbplatsen.
På den här sidan beskriver vi hur webbplatsen uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.
Hur tillgänglig är webbplatsen?
Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.
Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?
Om du behöver innehåll från vgregion.se som inte är tillgängligt för dig kan du meddela oss att du behöver information i alternativt format. Du kan också skicka e-post till sv.kommunikationsenheten@vgregion.se. Svarstiden är normalt två arbetsdagar.
Rapportera brister i tillgängligheten
Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss brister i tillgänglighet så att vi får veta om att problemet finns.
Tillsyn
Myndigheten för digital förvaltning (Digg) ansvarar för tillsyn över lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Du kan anmäla till Digg om du tycker att vår digitala service har brister i tillgänglighet.
Du kan också anmäla till Digg om du tycker att vår tillgänglighetsredogörelse har brister eller om du tycker att vi inte har hanterat din begäran om tillgängliggörande korrekt.
Innehåll som inte är tillgängligt
Problem vid användning utan syn eller med nedsatt syn
- Patientfoldrar i pdf-format: Bilder kan sakna alternativtexter, rubriker kan vara felformaterade och läsordningen kan vara bristfällig.
- Pdf-formulär, till exempel egenremisser: Formulär som till exempel egenremisser kan vara felformaterade och läsordningen bristfällig.
- Övriga pdf-dokument: Pdf-dokument kan vara sakna alternativtexter för bilder, vara felformaterade och läsordningen bristfällig.
Problem vid användning utan hörsel eller med nedsatt hörsel
- Vissa filmer kan sakna undertext och syntolkning. Dessa filmer kan till exempel vara av dokumentär art och beskriva uppmärksamhetsdagar och event där sjukhusets medarbetare medverkat. Dessa filmer är gjorda före 1 januari 2019 och kommer inte att åtgärdas.
Pdf:er ses över kontinuerligt och åtgärdas så långt det är möjligt.
Hur vi testat webbplatsen
Vi har gjort en självutvärdering av webbplatsen. Den senaste bedömningen gjordes den 21 september 2020.
Webbplatsen publicerades våren 2016.
Redogörelsen uppdaterades senast den 12 november 2024.