Inför ditt besök hos oss

Angereds Närsjukhus fasad tidig sommarmorgon.

Här finner du information om det du behöver veta inför ditt besök hos oss.

Det här behöver du ta med dig till besöket

Ta alltid med dig:

 • Legitimation
 • Betalkort (eller kontanter), om du inte väljer att betala med faktura

Om du har något av följande ska du även ta med dig:

 • LMA-kort
 • Högkostnadskort
 • Frikort
 • Medicinlista

Att tänka på

Tänk på att inte ta på dig parfym och starka dofter när du besöker oss, eftersom många är allergiska mot det. Detta gäller även tobaksrök, därför är det inte tillåtet att röka på sjukhusområdet eller vid sjukhusentrén.

Har du feber, ont i halsen, prickar eller mår du illa? Tror du att du kan vara smittsam? Ring oss innan du kommer eller ring på klockan vid ingång B, till vänster om huvudingången. 

Vi utbildar nya medarbetare

På Sjukhusen i väster har vi ansvar för utbildningar till yrken inom vården. Därför kommer du som är patient hos oss att möta olika yrkesgrupper som är under utbildning. De har tystnadsplikt och har handledare vid sjukhuset som ser till att de följer sjukhusets regler. Om du inte vill att studenter deltar i din behandling eller läser i din journal, tala med vårdpersonalen.

Anmäl dig när du kommer

Du kan anmäla dig via självincheckning med hjälp av mobilt bank-id eller självincheckningskod. Du kan också anmäla dig i receptionen i entrén.

Vi vill helst att du betalar med kort. För barn och unga under 20 år kostar besöket ingenting.

Din bokade tid

Logga in på 1177.se för att se dina bokade tider. På 1177.se kan du också använda andra e-tjänster som finns på mottagningen, till exempel av- och omboka besök, begära intyg och förnya dina recept.

Passar inte tiden?

Kan du inte komma till besöket vill vi ge tiden till någon annan. Därför är det viktigt att du bokar om tiden senast 24 timmar innan du skulle kommit hit. Om mottagningen är stängd när du ringer går det bra att lämna återbud direkt på vår telefonsvarare. 

Om du avbokar ditt besök för sent eller inte kommer, får du en faktura hemskickad med den avgift som du skulle ha betalat för besöket. Detta gäller även för kostnadsfria besök, då du får betala en avgift på 100 kr. Detta gäller även om du har frikort eller är under 20 år eller över 85 år.

Tolk

Om du har ett annat hemspråk än svenska, har du rätt att ha en tolk med vid ditt besök. Det kostar ingenting. Du kan ringa till mottagningen för att få hjälp med att boka en tolk för ditt besök. På sidan om tolkning finns mer information.

Vill du ses i ett digitalt vårdmöte?

Digitala vårdmöten erbjuds på de flesta av sjukhusets mottagningar. Kontakta din mottagning och berätta att du är intresserad av digitala vårdmöten. Din vårdgivare gör en bedömning om ett digitalt vårdmöte kan ersätta ditt besök på sjukhuset.

Sjukhusen i väster

Angereds närsjukhus är en del av Sjukhusen i väster, tillsammans med Högsbo närsjukhus, Alingsås lasarett och Kungälvs sjukhus. Du kan därför bli kallad till något av dessa sjukhus om mottagningen finns på flera av våra sjukhus.

Skydd av personuppgifter

De personuppgifter som du lämnar till oss är skyddade enligt lag. På 1177.se finns mer information om personuppgifter (till exempel namn, personnummer och adress), journaluppgifter och sekretesskydd.

Du är själv ansvarig för att dina personuppgifter är korrekta.

Ring oss – vi ringer dig tillbaka

Du kan ringa direkt till våra mottagningar och lämna ditt person- och telefonnummer med telefonens knappar, eller tala in ett meddelande. Då ringer vi dig tillbaka och du slipper vänta i telefonkö.

Om du inte vill lämna ut ditt telefonnummer kan du istället ringa vår växel 031–332 67 00 eller kontakta oss via 1177.se.

Telefonnummer till Angereds närsjukhus mottagningar

1177 Att förbereda barn för besök i vården

Undersökningar och behandlingar i vården brukar gå bättre om både barnet och du är förberedda. Förbered först dig själv och sedan ditt barn. På 1177 får du råd om hur ni kan göra.

1177

Om du har frågor och vill ha hjälp med att hitta rätt vård kan du ringa för rådgivning till telefonnummer 1177.

Vill du hitta information om sjukdomar, undersökningar och behandlingar, kan du gå in på 1177.se. Där finns information både på svenska och på andra språk. 

Vill du hålla kontakt med oss via internet? I så fall kan du använda 1177.se

Det kostar ingenting och du kan använda tjänsten till exempel för att: 

 • avboka eller omboka ett besök 
 • begära intyg samt beställa blanketter eller journalkopior 
 • förnya dina recept, se vilka läkemedel du har, eller hur många uttag du har kvar
 • se hur långt du har kvar till frikort
 • skriva en egenremiss (egen vårdbegäran)

För att börja använda e-tjänsterna på 1177, gå in på 1177.se och läs mer, eller be om hjälp på din mottagning. 


Hitta till Angereds närsjukhus Halmtorget 1

Växel:

Telefon: 031-332 67 00
E-post: sjukhusenivaster@vgregion.se

Öppettider:

Vardagar: 06:45-17.00

Se respektive mottagning för specifika öppettider.

Besöksadress:

Halmtorget 1
Bredvid buss- och spårvagnshållplats Angered Centrum.

Parkering:

Det finns en parkeringsplats framför sjukhuset. Parkering är gratis i en (1) timme men du registrerar alltid din parkering i automaten eller använder parkeringsbolagets app. 

Kollektivtrafik:

Med kollektivtrafik kan du åka spårvagn 4, 8, 9 eller ett flertal bussar till hållplats Angered Centrum. Du ser sjukhusbyggnaden från hållplatsen. Se Västtrafik för tidtabeller. 

Postadress:

Angereds närsjukhus 
Box 63
424 22 Angered


Hitta till Angereds närsjukhus specialistcentrum barn och unga Gamlestaden

Växel:

Telefon: 031-332 67 00
E-post: sjukhusenivaster@vgregion.se

Besöksadress:

Byfogdegatan 3D

Öppettider:

Vardagar: 08.00-16.00
Lunchstängt: 12:00-12:45