Vulvamottagning

Vulvamottagning på Angereds närsjukhus består av två team: KKS-teamet och vulvateamet. Hos oss arbetar läkare, barnmorska, undersköterska, sexolog och kurator.

KKS-teamet

Teamet tar emot patienter som har problem orsakade av kvinnlig omskärelse och patienter som har svår smärta i vulvan. Det kan handla om fysiska besvär, som till exempel svårigheter att kissa, smärta vid menstruation, eller olika psykiska besvär. 

Vi kan hjälpa till med rådgivning, stödjande samtal och behandling av fysiska besvär. Vi kan också utföra öppningsoperationer vid behov.

Vi är en specialistmottagning och vill gärna att du först söker dig till en vårdgivare inom öppenvården, till exempel din vårdcentral, för en första bedömning av dina besvär. Din vårdgivare kan sedan skicka remiss till oss. Du kan också söka med en så kallad egenremiss.

Du kan kontakta oss på e-postadressen: ans.vulvamottagning@vgregion.se

Vulvateamet

Teamet utreder och behandlar olika smärttillstånd i underlivet som till exempel vulvodyni, tidigare kallat vestibulit, vaginism och andra långvariga besvär från underlivet.

Vi är en specialistmottagning och vill gärna att du först söker dig till en vårdgivare inom öppenvården, till exempel din vårdcentral, för en första bedömning av dina besvär.

Stort inflöde av remisser till vulvateamet

Med anledning av att vi det senaste året har haft ett mycket stort inflöde av remisser till gynekologimottagningens vulvateam är vi nu tvungna att ytterligare begränsa vilka patienter vi kan ta emot. Det är en tillfällig åtgärd som vi gör för att kunna erbjuda en bra och hållbar vård till de patienter som redan är under behandling.

Vi ber om förståelse och hoppas att snart kunna öppna upp för att ta emot fler patienter igen. Vi kommer att informera på den här sidan när situationen förändras.

Om du har frågor gällande remittering är du välkommen att kontakta vårdenhetschef Lisa Granhed (0700-81 69 66).

Rådgivning eller tidsbokning?

Om du vill boka en tid eller få rådgivning kan du ringa oss på telefon: 031 – 332 69 02. Du kan lämna ett meddelande så ringer vi dig tillbaka. 

Välkommen till oss!

För att komma till oss behöver du ha en remiss. Du kan få en remiss från läkare på vårdcentral eller annan vårdgivare. Du kan även skriva en egen vårdbegäran, en så kallad egenremiss. Du kan läsa om hur du skriver en egenremiss på sidan Remiss och egenremiss. Du kan också logga in på 1177:s e-tjänster för att skriva din egenremiss där.

När vi har fått en remiss, bedömer vi vad vi kan hjälpa dig med och skickar sedan ett svar till dig.

Under fliken Inför ditt besök hos oss kan du läsa om vad du ska tänka på, och ta med dig, till besöket.

Om du har frågor eller vill omboka en tid, kan du ringa oss på vårt växelnummer: 031-332 67 00 eller kontakta oss på 1177.se.

Du kan också ringa direkt till din mottagning. Du hittar telefonnummer på mottagningarnas egna sidor på denna webbplats.

Vid akut sjukdom

Om du blir akut sjuk och inte kan vänta på en behandling ska du åka till en akutmottagning. Om du behöver en ambulans – ring 112.

1177

Om du har frågor och vill ha hjälp med att hitta rätt vård kan du ringa för rådgivning till telefonnummer 1177.

Vill du hitta information om sjukdomar, undersökningar och behandlingar, kan du gå in på 1177.se. Där finns information både på svenska och på andra språk. 

Vill du hålla kontakt med oss via internet? I så fall kan du använda 1177.se

Det kostar ingenting och du kan använda tjänsten till exempel för att: 

  • avboka eller omboka ett besök 
  • begära intyg samt beställa blanketter eller journalkopior 
  • förnya dina recept, se vilka läkemedel du har, eller hur många uttag du har kvar
  • se hur långt du har kvar till frikort
  • skriva en egenremiss (egen vårdbegäran)

För att börja använda e-tjänsterna på 1177, gå in på 1177.se och läs mer, eller be om hjälp på din mottagning. 


Hitta till Angereds närsjukhus Halmtorget 1

Växel:

Telefon: 031-332 67 00
E-post: sjukhusenivaster@vgregion.se

Öppettider:

Vardagar: 06:45-17.00

Se respektive mottagning för specifika öppettider.

Besöksadress:

Halmtorget 1
Bredvid buss- och spårvagnshållplats Angered Centrum.

Parkering:

Det finns en parkeringsplats framför sjukhuset. Parkering är gratis i en (1) timme men du registrerar alltid din parkering i automaten eller använder parkeringsbolagets app. 

Kollektivtrafik:

Med kollektivtrafik kan du åka spårvagn 4, 8, 9 eller ett flertal bussar till hållplats Angered Centrum. Du ser sjukhusbyggnaden från hållplatsen. Se Västtrafik för tidtabeller. 

Postadress:

Angereds närsjukhus 
Box 63
424 22 Angered


Lisa Granhed

Vårdenhetschef

Telefonnummer