Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Psykiatrimottagning

Kontaktuppgifter

Telefon

Telefontider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Använd inte vår e-postadress för tidsbokning/ombokning eller frågor om din hälsa. Kontakta oss via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller telefon istället.
Det är för din säkerhet och för att du ska få rätt hjälp. Din e-postkorrespondens med oss räknas som en offentlig handling och är inte sekretesskyddad.

Växeltelefon

Öppettider

måndag - fredag 8:00 - 16:00

Besöksadress

Halmtorget 1
424 65 Angered

Yttre vägbeskrivning

Med kollektivtrafik åker du spårvagn 4,8 eller 9 och går av på slutstationen Angered Centrum. Därifrån följer du skyltarna till Angereds Närsjukhus. Med bil kör du mot Angered Centrum och följer skyltningen mot Angereds Närsjukhus. Det finns gott om parkeringsplatser i anslutning till mottagningarna.

Västtrafik - reseplaneraren

Postadress

Angereds Närsjukhus
Box 63
424 22 Angered

Psykiatrimottagning Angereds Närsjukhus är en mottagning för vuxna. Vi behandlar dig som har ångesttillstånd, depressionstillstånd och traumarelaterade tillstånd.

Söka vård hos oss

För att komma till oss behöver du först ha blivit erbjuden behandling på din vårdcentral.

Om du och din vårdgivare bedömer att du behöver mer stöd än de kan erbjuda dig, men att du inte kan tas emot av specialistpsykiatrin - då kan du söka dig till oss.

För att komma till oss behöver du en remiss. Du kan även skriva en egenremiss, men vi vill helst att din vårdgivare, t.ex. din vårdcentral, skriver remissen för dig. Det ger oss en bättre helhetsbild och förståelse för vilket stöd just du behöver.

Vi har särskilt fokus på unga vuxna (18-29 år).

Psykiatrisk hjälp för barn och unga

Om du söker psykiatrisk hjälp för barn och unga kan du vända dig till din vårdcentral, eller våra mottagningar Specialistcentrum Barn och Unga Gamlestaden och Specialistcentrum Barn och Unga Angered.

Om du behöver akut hjälp för barn, kontakta Akutavdelning Barn och ungdomspsykiatri

Vid behov av akut psykiatrisk hjälp

Om du behöver akut hjälp och inte kan vänta på en behandling ska du kontakta din vårdcentral eller Psykiatrisk akutmottagning på Östra sjukhuset.

Vid ditt besök hos oss

Under fliken Inför ditt besök hos oss kan du läsa om vad du ska tänka på, och ta med dig, till besöket.

Om du har frågor eller vill omboka en tid, kan du ringa oss på vårt växelnummer: 031-332 67 00 eller kontakta oss via 1177 Vårdguiden.

Du kan också ringa direkt till din mottagning. Du hittar telefonnummer till alla våra mottagningar på vår kontaktsida.

Marie Gardtman

Verksamhetschef Medicin
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Lotta Holmgrene

Vårdenhetschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2020-03-10 14:47