Vulvamottagning

Vulvamottagning på Angereds närsjukhus består av två team: KKS-teamet och vulvateamet. Hos oss arbetar läkare, barnmorska, undersköterska, sexolog och kurator.
KKS-teamet
Teamet tar emot patienter som har problem orsakade av kvinnlig omskärelse och patienter som har svår smärta i vulvan. Det kan handla om fysiska besvär, som till exempel svårigheter att kissa, smärta vid menstruation, eller olika psykiska besvär.
Vi kan hjälpa till med rådgivning, stödjande samtal och behandling av fysiska besvär. Vi kan också utföra öppningsoperationer vid behov.
Du kan kontakta oss på e-postadressen: ans.vulvamottagning@vgregion.se
Vulvateamet
Teamet utreder och behandlar olika smärttillstånd i underlivet som till exempel vulvodyni, tidigare kallat vestibulit, vaginism och andra långvariga besvär från underlivet.
Vi är en specialistmottagning och vill gärna att du först söker dig till en vårdgivare inom öppenvården, till exempel din vårdcentral, för en första bedömning av dina besvär. Din vårdgivare kan sedan skicka remiss till oss. Du kan också söka med en så kallad egenremiss.
Rådgivning eller tidsbokning?
Om du vill boka en tid eller få rådgivning kan du ringa oss på telefon: 031 – 332 69 02. Du kan lämna ett meddelande så ringer vi dig tillbaka.
Välkommen till oss!
Informationsmaterial
Vulvamottagningen - svenska (pdf)
KKS-teamet - omskärelse/kvinnlig könsstympning - ARABISKA
KKS-teamet - omskärelse/kvinnlig könsstympning - ENGELSKA
KKS-teamet - omskärelse/kvinnlig könsstympning - SOMALISKA
KKS-teamet - omskärelse/kvinnlig könsstympning - SORANI
KKS-teamet - omskärelse/kvinnlig könsstympning - TIGRINJA
Informationsfolder - Tillsammans kan vi stoppa könsstympning av flickor och kvinnor
För att komma till oss behöver du ha en remiss. Du kan få en remiss från läkare på vårdcentral eller annan vårdgivare. Du kan även skriva en egen vårdbegäran, en så kallad egenremiss. Du kan läsa om hur du skriver en egenremiss på sidan Remiss och egenremiss. Du kan också logga in på 1177:s e-tjänster för att skriva din egenremiss där.
När vi har fått en remiss, bedömer vi vad vi kan hjälpa dig med och skickar sedan ett svar till dig.
Under fliken Inför ditt besök hos oss kan du läsa om vad du ska tänka på, och ta med dig, till besöket.
Om du har frågor eller vill omboka en tid, kan du ringa oss på vårt växelnummer: 031-332 67 00 eller kontakta oss på 1177.se.
Du kan också ringa direkt till din mottagning. Du hittar telefonnummer på mottagningarnas egna sidor på denna webbplats.
Vid akut sjukdom
Om du blir akut sjuk och inte kan vänta på en behandling ska du åka till en akutmottagning. Om du behöver en ambulans – ring 112.