Är du nyfiken på hur det är att jobba hos oss?

Här kan du se filmer om våra mottagningar och vår vardag. Välkommen till oss!

Nyfiken på... Endoskopimottagning

Vill du se undertexter? Klicka på symbolen [CC] i nedre högra hörnet och välj svenska. Du hittar även en transkription här under filmen.

Transkription

[Text:] Invigning av endoskopimottagning Angered, 22 oktober 2021.

[Angereds närsjukhus exteriör.]

[Lisa Granhed:] Hör ni, välkomna till den officiella invigningen av endoskopimottagning Angered!

Jag säger officiella, för vi har redan tjuvstartat. Endoskopimottagningen har varit igång nu i drygt en vecka. Jag kan också med gott samvete säga att det här är en toppmodern mottagning!

Ett stort tack till er alla som har rott det här i hamn.

Tack!

[Tobias Nilsson:] Det är väldigt roligt att se de här lokalerna där vi strax ska gå in, och det ni har gjort här.

Ni har fixat förutsättningar för det kommande screeninguppdraget. Vi har mycket spännande framför oss; ett större uppdrag och mer att göra.

Vi hoppas ju på att det här är första steget och att vi sedan kan göra en sal 2 för endoskopi, så att vi kan göra ännu mer.

Stort tack till er alla, och grattis till det här!

[Lisa Granhed och Tobias Nilsson klipper invigningsbandet.]

[Smäll från inomhusfyrverkerier, guldkonfetti och applåder.]

[Tobias Nilsson sträcker fram en hand till Lisa Granhed och säger:]

Tack så mycket! Och grattis till lokalerna!

[Sorl och klipp från invigningsfestligheterna.]

[Klippbilder från lokalerna.]

[Christina Tinggaard Zurka, endoskopisjuksköterska:] Angereds närsjukhus har dels en gastroenterolog som skoperar och som också har lärt upp mig och en kollega, så att vi nu är endoskoperande sjuksköterskor.

Det gör att vi har en bra skopikapacitet, ur skopistsynpunkt.

Vi hoppas att vi så småningom kan få bygga ytterligare en sal för att kunna bidra ytterligare till skopiverksamheten för Sjukhusen i väster och för Västra Götalandsregionen.

Ur arbetsmiljösynpunkt är de nya lokalerna väldigt mycket bättre, även för patienterna.

[Text:] Från januari 2022 kommer Västra Götalandsregionen att erbjuda tarmcancerscreening till alla invånare som är 60–74 år.

Den nya endoskopimottagningen på Angereds närsjukhus kommer att vara en viktig del i arbetet med att tillgodose behovet av screening. Välkommen till oss!

[Guldkonfetti sopas undan.]

[Logotyp:] Västra Götalandsregionen, Sjukhusen i väster.


Nyfiken på... Specialistmottagning Barn och Unga Gamlestaden

Vill du se undertexter? Klicka på symbolen [CC] i nedre högra hörnet och välj svenska. Du hittar även en transkription här under filmen. 

Transkription

[Gitarrmusik i bakgrunden. Textplatta: Välkommen till Specialistcentrum Barn och Unga Angereds närsjukhus. Bilder på entré och väntrum]

Sofia, överläkare: I grunden finns det enorma engagemanget för patienterna. Det är en väldigt bra känsla, att när jag möter en patient som kommit hit, så kan jag säga - Du har kommit rätt.

Jag sökte mig aktivt hit, jag ville inte jobba någon annan stans.

Jessica, barnsjuksköterska: Gemenskapsmässigt är det väldigt bra också, med glad stämning. Det första som slog mig när jag kom hit var att alla var så välkomnande. Från när jag kom till receptionen till när jag gick runt här. Alla var verkligen välkomnande. Det var en så genuin känsla.

Sofia: Det här är en plats där vi träffar många olika typer av patienter, med många olika typer av sjukdomstillstånd - ibland väldigt allvarliga. Vi möter många olika slags människor. Så man får göra väldigt mycket - samtidigt är man aldrig utlämnad eller ensam.

Man är alltid tillsammans med andra personer som kan stötta en med det man ska göra. Och som man kan lära sig av. Då menar jag både kollegor inom den egna yrkesgruppen men också andra yrkeskategorier. Det är ju jättekul tycker jag.

Det har funnits möjlighet för alla yrkeskategorier att vidareutbilda sig inom sina olika områden. Vilket har gjort att kompetensen har fortsatt att vara hög.

Det blir aldrig tråkigt!

Jessica: Vi har fredagsfrukost varje fredag. Och vi har fredagsträning, på lunchen.

Sofia: Det är frivilligt!

Jessica: Men väldigt roligt! Det är många som är med. Vad är det mer? Jo, på måndagsmötet, då har vi börjat med dans också. För att komma igång inför veckan, kör vi det varje måndag.

Sofia: Alltså, det är väldigt mysigt med de här aktiviteterna, som fredagsfika till exempel. Men jag tänker att det är ju så mycket mer med gemenskapen än bara aktiviteterna. Viktiga delar av gemenskapen är att man vet att medarbetarna på min arbetsplats kommer ställa upp för mig. Att man på det sättet alltid kan känna sig trygg på jobbet.

Och ha kul! Du har varit inne på det förut Jessica, men det är också en väldigt viktig del av gemenskapen.

Jessica: Det är det som gör att man aldrig, i alla fall om jag talar för mig själv, har någon söndagsångest. Det är alltid kul att komma tillbaka hit, för en ny vecka.

Sofia: Jag är verkligen stolt över att jobba här!

Jessica: Ja, jag med.

Sofia: Jag skulle säga att du ska söka dig hit om du vill jobba på ett ställe som är trevligt och där du kommer att bli väl omhändertagen. Du kommer ganska snabbt bli en del av gruppen. Du får lära sig oerhört mycket och se saker som du inte sett någon annan stans, kanske. Och aldrig någonsin sluta utvecklas i din yrkesroll och tillsammans med andra. Det skulle jag säga.

Jessica: Du som söker är välkommen till oss!

[Gitarrmusik i bakgrunden. Textplatta: Jobba på Angereds närsjukhus www.angeredsnarsjukhus.se/jobbahososs. Logotyp: Västra Götalandsregionen Sjukhusen i väster. Textplatta: Angereds närsjukhus är en del av Sjukhusen i väster (Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Frölunda specialistsjukhus/Högsbo närsjukhus, Kungälvs sjukhus)]