Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverket Hälsofrämjande Sjukvård

Logga för Nätverket Hälsofrämjande hälso- och sjukvård. Namnet står på vit bakgrund. En grön cirkel till vänster bredvid texten.

Angereds Närsjukhus är en del av nätverket Hälsofrämjande sjukvård. Det svenska nätverket för hälsofrämjande sjukvård etablerades 1996. Nätverket är en del av det internationella nätverket Health Promoting Hospitals (HPH). Medlemskapet innebär att organisationen ska verka för ett hälsofrämjande arbete.

En hälsoorientering innebär att tydliggöra hälso- och sjukvårdens uppdrag; att utöver att bota och lindra när sjukdom redan uppkommit också förebygga sjukdom och utveckla vårdens arbete med att stärka patienternas självupplevda hälsa. Nätverket för hälsofrämjande sjukvård fokuserar på god behandling och omsorg om patienterna.

Nätverket arbetar för att utveckla kunskap, kompetens och rutiner för en hälsoorientering av hälso- och sjukvården inom fyra perspektiv:

Patientperspektivet:

Utveckla hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande insatser, tex patientundervisning vid långvarig sjukdom och vårdens arbete med att stödja förändring av levnadsvanor.

Befolkningsperspektivet:

Bidra med kunskap som stödjer samhällets arbete för befolkningens hälsa, tex skadeförebyggande arbete.

Medarbetarperspektivet:

Angereds Närsjukhus vill bli modellbildare för den goda arbetsplatsen där vi har fokus på en god arbetsmiljö och ett gott arbetsklimat. Vi tillämpar Rökfri Arbetstid och lägger stort fokus på att utbilda medarbetare i metoder som kan motivera patienter till livsstilsförändringar.

Styr- och ledningsperspektivet:

Använda hälsoorientering som en strategi för att skapa en effektivare hälso- och sjukvård - mer och bättre vård för pengarna!

Charlotta Bertolino

Folkhälsoplanerare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2023-01-26 11:13