Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vulvamottagningen uppmärksammar internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning

Tre medarbetare står i dörren till vulvamottagningen på Angereds Närsjukhus
På vulvamottagningen träffar man bland andra våra medarbetare Etab, Rose-Marie och Anna.

Den 6 februari är det den internationella dagen för nolltolerans mot kvinnlig könsstympning. Här på Angereds Närsjukhus finns en specialiserad mottagning – vulvamottagningen (en del av gynekologimottagningen) – som ger vård till flickor och kvinnor som varit med om könsstympning.

Kvinnlig könsstympning är en kränkning av de mänskliga rättigheterna och det är viktigt att veta att det finns hjälp att få! Sedvänjan finns i över 30 länder vilket innebär att många flickor och kvinnor som vuxit upp i andra länder har varit med om det. Det är vanligt att aldrig prata om det med någon trots att det kan innebära problem att kissa eller svåra smärtor vid menstruation och samlag.

Till vulvamottagningen kan du som patient få en tid antingen via en remiss från en annan vårdgivare eller genom att ta egen kontakt med mottagningen (egenremiss eller telefonsamtal). Välkommen!

Senast uppdaterad: 2021-02-03 08:04